Yoga voor beginners: 5 posities om mee te starten

SSofie 9 augustus 2023 14:17

Als je nieuw bent in de wereld van yoga, kan het allemaal een beetje overweldigend zijn. Met zoveel verschillende posities om te leren, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Maar maak je geen zorgen, we hebben een lijst samengesteld van vijf eenvoudige yoga posities die perfect zijn voor beginners.

Eerste positie: De Berghouding (Tadasana)

De Berghouding, of Tadasana, is de basis van alle staande posities en is daarom een geweldige plek om te beginnen. Het helpt om je lichaamshouding te verbeteren, je ruggengraat te versterken en je bewustzijn te vergroten.

Om de Berghouding uit te voeren, ga je rechtop staan met je voeten bij elkaar. Je armen hangen langs je lichaam met je palmen naar voren gericht. Adem diep in en uit, terwijl je je ruggengraat lang en recht houdt.

Tweede positie: De Boomhouding (Vrksasana)

De Boomhouding, of Vrksasana, is een andere eenvoudige positie die geweldig is voor beginners. Het helpt om je balans en stabiliteit te verbeteren en om je te concentreren.

Om de Boomhouding uit te voeren, begin je in de Berghouding. Verplaats vervolgens het gewicht naar je rechtervoet en breng je linkerhiel naar je rechterenkel, kuit of dij (maar niet op je knie). Breng je handen samen voor je borst in een gebedspositie.

Derde positie: De Krijger II (Virabhadrasana II)

De Krijger II, of Virabhadrasana II, is een krachtige positie die je benen, armen en rug versterkt, terwijl je je concentratie en ademhaling verbetert.

Om de Krijger II uit te voeren, begin je met je voeten breder dan schouderbreedte uit elkaar. Draai je rechtervoet naar buiten en je linker naar binnen. Hef je armen op tot schouderhoogte. Buig je rechterknie tot deze direct boven je rechterenkel is. Draai je hoofd naar rechts en kijk over je rechterhand.

Vierde positie: De Neerwaartse Hond (Adho Mukha Svanasana)

De Neerwaartse Hond, of Adho Mukha Svanasana, is misschien wel de bekendste yoga positie van allemaal. Het is een geweldige houding voor het strekken en versterken van je lichaam.

Om de Neerwaartse Hond uit te voeren, begin je op je handen en knieën. Plaats je handen iets voor je schouders en je knieën direct onder je heupen. Duw je heupen omhoog en naar achteren, strek je armen en benen uit en probeer je hielen tegen de grond te drukken.

Vijfde positie: De Kindhouding (Balasana)

De Kindhouding, of Balasana, is een rustgevende positie die helpt om stress en spanning te verminderen. Het is een geweldige houding om te doen aan het eind van je yoga sessie.

Om de Kindhouding uit te voeren, begin je op je handen en knieën. Breng je heupen naar je hielen, strek je armen voor je uit en laat je voorhoofd op de mat rusten.

We hopen dat deze posities je zullen helpen om je yoga reis te beginnen. Onthoud, het belangrijkste is om je eigen tempo te volgen en te luisteren naar je lichaam.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.