Mindfulness voor kinderen: 5 speelse oefeningen

SSofie 12 augustus 2023 23:31

In de huidige drukke wereld kan het een uitdaging zijn om kinderen te helpen focussen en hun gedachten te kalmeren. Een geweldige manier om hen hierbij te helpen, is door mindfulness-oefeningen te introduceren. Hier zijn vijf speelse mindfulness-oefeningen speciaal ontworpen voor kinderen.

1. Ademhalingsoefening

Een van de meest eenvoudige en krachtige mindfulness oefeningen is ademhalingsoefening. Laat je kind zich concentreren op het in- en uitademen. Dit helpt hen om hun aandacht te richten en hun geest te kalmeren.

2. Zintuiglijke oefening

Laat je kind zich concentreren op één zintuig tegelijk. Dit kan het luisteren naar muziek zijn, het voelen van een voorwerp of het ruiken van een bloem. Deze oefening helpt kinderen om hun aandacht te richten en in het moment te blijven.

3. Dankbaarheidsoefening

Leer je kind om elke dag drie dingen op te noemen waar ze dankbaar voor zijn. Dit helpt hen om positieve gedachten te cultiveren en om bewust te zijn van de goede dingen in hun leven.

4. Lichaamsbewustzijnsoefening

Laat je kind hun lichaam scannen van top tot teen, en laat ze elk deel van hun lichaam voelen. Deze oefening helpt kinderen om bewust te zijn van hun lichaam en om te ontspannen.

5. Meditatieoefening

Leer je kind hoe ze kunnen mediteren. Je kan beginnen met korte meditatiesessies en deze geleidelijk aan langer maken. Meditatie helpt kinderen om hun geest te kalmeren en om in het moment te blijven.

Hier is een eenvoudige tabel die je kunt gebruiken om de voortgang van je kind bij te houden:

Oefening Datum Opmerkingen
Ademhalingsoefening
Zintuiglijke oefening
Dankbaarheidsoefening
Lichaamsbewustzijnsoefening
Meditatieoefening

Deze mindfulness-oefeningen voor kinderen zijn een geweldige manier om je kind te helpen zich bewust te worden van hun gedachten en gevoelens, en om hen te leren hoe ze hun geest kunnen kalmeren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.