Kruiden en specerijen met verbazingwekkende gezondheidsvoordelen

YYvonne 13 augustus 2023 16:32

Bij het koken zijn kruiden en specerijen onmisbaar. Maar wist je dat ze ook een schat aan gezondheidsvoordelen bieden? Hier is een lijst van kruiden en specerijen met verbazingwekkende gezondheidsvoordelen.

Kurkuma

Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel, is een kruid dat in veel Aziatische gerechten wordt gebruikt. Het belangrijkste actieve ingrediënt is curcumine, dat krachtige ontstekingsremmende en antioxidant eigenschappen heeft.

Kaneel

Kaneel is rijk aan antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan ook het risico op hartziekten verminderen en helpt tegen hoge bloedsuikerspiegel.

Gember

Gember staat bekend om zijn vermogen om misselijkheid te verminderen. Het kan ook helpen bij spijsverteringsproblemen en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Knoflook

Knoflook heeft sterke antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is ook goed voor het hart en kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk.

Basilicum

Basilicum heeft vele gezondheidsvoordelen, waaronder het vermogen om ontstekingen te verminderen en de immuniteit te verhogen. Het is ook een goede bron van vitamine K.

Zwarte peper

Zwarte peper bevat een stof genaamd piperine, die kan helpen bij de opname van voedingsstoffen in het lichaam. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.