Hoe de sterren onze stemming en welzijn kunnen beïnvloeden

YYvonne 9 december 2023 07:06

Sinds het begin van de tijd kijken mensen naar de sterren voor begeleiding en inzicht. Astrologie, de studie van de relatieve posities van hemellichamen en gerelateerde details, is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van veel culturen. Maar kunnen de sterren echt onze stemming en welzijn beïnvloeden? Er zijn zeker aanwijzingen die deze hypothese ondersteunen.

Invloed van sterren op stemming

Volgens astrologen kan de positie van de sterren op het moment van iemands geboorte een diepgaande invloed hebben op zijn of haar persoonlijkheid en stemming. Verschillende sterrenbeelden hebben verschillende kenmerken en mensen geboren onder bepaalde sterrenbeelden kunnen geneigd zijn om bepaalde stemmingen en gedragingen te vertonen.

Hier is een lijst van de twaalf sterrenbeelden en enkele van hun kenmerkende eigenschappen:

 1. Ram: Energiek, assertief, ondernemend
 2. Stier: Betrouwbaar, geduldig, praktisch
 3. Tweelingen: Nieuwsgierig, aanpasbaar, snel denker
 4. Kreeft: Intuïtief, emotioneel, beschermend
 5. Leeuw: Moedig, creatief, warm
 6. Maagd: Analytisch, hardwerkend, praktisch
 7. Weegschaal: Diplomatisch, sociaal, houdt van harmonie
 8. Schorpioen: Vastberaden, emotioneel, krachtig
 9. Boogschutter: Optimistisch, houdt van vrijheid, eerlijk
 10. Steenbok: Ambitieus, gedisciplineerd, geduldig
 11. Waterman: Uniek, onafhankelijk, humanitair
 12. Vissen: Empathisch, intuïtief, artistiek

Sterren en welzijn

Niet alleen de stemming, maar ook ons algemeen welzijn kan worden beïnvloed door de sterren. Ons welzijn omvat zowel de fysieke als de geestelijke gezondheid, en beide kunnen worden beïnvloed door de energieën van de sterren. Astrologen geloven dat verschillende sterrenbeelden verschillende gevoeligheden kunnen hebben voor bepaalde gezondheidsproblemen.

De invloed van de maan

Naast de sterren, speelt ook de maan een grote rol in astrologie. De fasen van de maan kunnen invloed hebben op onze emoties en stemmingen. Nieuwe maanfases kunnen bijvoorbeeld een gevoel van vernieuwing en een nieuw begin brengen, terwijl volle maanfases een tijd van reflectie en loslaten kunnen zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat terwijl de sterren en planeten ons kunnen beïnvloeden, we nog steeds controle hebben over onze eigen acties en gevoelens. Astrologie kan als een hulpmiddel dienen om onszelf beter te begrijpen en te navigeren door het leven, maar het is geen vervanging voor persoonlijke verantwoordelijkheid en vrije wil.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.