Het creëren van een vision board: Visualiseren voor welzijn

SSofie 19 november 2023 07:06

Visualiseren is een krachtige techniek die kan bijdragen aan ons welzijn. Een manier om dit te doen, is door het creëren van een vision board. Dit is een visueel hulpmiddel dat ons helpt onze doelen en dromen uit te beelden. Door deze afbeeldingen op een zichtbare plek te bewaren, worden we dagelijks herinnerd aan wat we willen bereiken. In dit artikel gaan we dieper in op de stappen om een vision board te maken, de materialen die je nodig hebt en de voordelen van het gebruik van vision boards voor welzijn.

Hoe een vision board creëren

Het creëren van een vision board is een intuïtief en creatief proces. Hier zijn enkele basisstappen die je kunt volgen:

 1. Bepaal je doelen en dromen
 2. Verzamel afbeeldingen, woorden en symbolen die je doelen vertegenwoordigen
 3. Plak deze elementen op een bord
 4. Plaats je vision board op een zichtbare plek

Materialen voor vision board

Je hebt geen dure materialen nodig om een effectief vision board te maken. Hier zijn enkele basisartikelen die je kunt gebruiken:

 • Bord of poster
 • Tijdschriften
 • Schaar
 • Lijm

Voordelen van vision board

Het gebruik van een vision board heeft diverse voordelen. Hier zijn enkele manieren waarop een vision board je welzijn kan verbeteren:

 • Het helpt je helderheid te krijgen over je doelen
 • Het stimuleert positieve emoties
 • Het verhoogt je motivatie en doorzettingsvermogen

Het gebruik van vision boards in wellness praktijken is een groeiende trend. Ze helpen niet alleen bij het visualiseren van doelen, maar kunnen ook een krachtig hulpmiddel zijn voor zelfzorg en mentale gezondheid.

Visualisatie speelt een belangrijke rol in persoonlijke groei. Het helpt ons te focussen op wat we willen bereiken, te geloven in onze mogelijkheden en ons pad naar succes te visualiseren. Door het creëren van een vision board, kunnen we deze krachtige techniek in ons dagelijks leven integreren en ons welzijn verbeteren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.