De 6 beste apps voor meditatie en mindfulness in 2023

YYvonne 11 oktober 2023 07:17

In het drukke tempo van het moderne leven is het vaak moeilijk om even een moment voor onszelf te nemen. Gelukkig zijn er tal van meditatie- en mindfulness-apps die ons kunnen helpen om ons te concentreren, tot rust te komen en onze mentale gezondheid te verbeteren. Hier zijn de 6 beste apps voor meditatie en mindfulness in 2023.

1. Calm

Calm is een van de meest populaire meditatie apps en biedt een breed scala aan geleide meditatiesessies, variërend van 3 tot 25 minuten. De app heeft ook een 'Daily Calm'-programma dat je elke dag helpt om te mediteren.

2. Headspace

Headspace is een gebruiksvriendelijke app die bekend staat om zijn gebalanceerde aanpak van meditatie. De app biedt een 10-daagse beginnerscursus die de gebruiker kennis laat maken met de basisprincipes van meditatie en mindfulness.

3. Insight Timer

Met meer dan 45.000 gratis meditaties is Insight Timer een van de meest gevarieerde meditatie-apps op de markt. De app biedt meditatiesessies van verschillende lengtes en thema's, waardoor het ideaal is voor mensen die graag met verschillende technieken experimenteren.

4. Ten Percent Happier

Ten Percent Happier is een meditatie-app die beweert 'meditatie voor sceptici' te zijn. De app bevat honderden geleide meditaties en heeft ook een bibliotheek met video's en podcasts over meditatie en mindfulness.

5. Smiling Mind

Smiling Mind is een volledig gratis app ontwikkeld door psychologen en opvoeders om mindfulness en meditatie toegankelijk te maken voor iedereen. De app bevat programma's voor verschillende leeftijdsgroepen en situaties, waaronder werk, slaap en reizen.

6. Aura

Aura is een gepersonaliseerde meditatie- en mindfulness-app die dagelijks op maat gemaakte meditatiesessies aanbiedt. De app wordt ook geleverd met een stemmingstracker om je vooruitgang bij te houden.

Hier is een kort overzicht van de bovenstaande apps:

Naam van de app Prijs Functies
Calm Gratis met in-app aankopen Geleide meditaties, slaapverhalen, ademhalingsoefeningen
Headspace Gratis proefversie, daarna betaald Cursussen, geleide meditaties, nachtelijke meditaties, focusmuziek
Insight Timer Gratis met in-app aankopen Grootste gratis bibliotheek van meditaties, muziek, en lezingen
Ten Percent Happier Gratis proefversie, daarna betaald Geleide meditaties, video's, podcasts, cursussen
Smiling Mind Gratis Programma's voor verschillende leeftijdsgroepen en situaties
Aura Gratis proefversie, daarna betaald Gepersonaliseerde meditaties, stemmingstracker, levenscoach

Het kiezen van de juiste meditatie- en mindfulness-app is een persoonlijke keuze en hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren. Probeer er een paar uit om te zien welke het beste bij je past.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.